Storingen oplossen

Heeft u een storing aan uw cv-ketel? Er zijn een aantal aspecten die u gemakkelijk zelf kunt controleren, waardoor de storing eventueel snel opgelost kan worden. Ook zonder ervaring in de techniek kunt u onderstaande stappen doorlopen.

 

WAT MOET IK DOEN BIJ TE HOGE OF TE LAGE DRUK?

De waterdruk in het systeem kunt u aflezen op de drukmeter van uw cv-ketel. Afhankelijk van het type, geeft soms ook de kamerthermostaat een melding. De druk moet voor de meeste cv-installaties tussen de 1,5 en 2,0 bar zijn. Bij deze druk zijn de prestaties van uw verwarmingsinstallatie optimaal. Bij een hogere en een lagere druk kunnen problemen ontstaan en kan uiteindelijk de verwarming uitvallen. Bij een te hoge druk is het verstandig uw installateur in te schakelen. Als de druk te laag is, moet er water worden bijgevuld. Bij centrale verwarmingsinstallatie is sprake van een gesloten systeem. Om het systeem goed te laten werken moet het precies de goede hoeveelheid water bevatten.

Controleer of uw thermostaat nog werkt. Indien deze is uitgevallen, kan het zijn dat de batterij van de thermostaat leeg is of dat er geen elektrische voeding is. Hierdoor wordt er geen signaal doorgegeven aan de cv-ketel.
Check of er een melding wordt weergegeven op het scherm van de thermostaat of op het display van de cv-ketel. Zoek vervolgens in de handleiding op wat deze melding betekent. Houdt deze informatie bij de hand als u contact opneemt met de storingsdienst om uw cv storing te melden.
Is de hoofdschakelaar ingeschakeld en zijn er geen zekeringen doorgeslagen?
Controleer of er nog voldoende water in uw cv-ketel aanwezig is. De waterdruk moet tussen de 1,5 en 2 bar liggen. Indien de waterdruk te laag is, kunt u zelf water bijvullen.
Indien u geen reden kan vinden voor de cv storing, kunt u de cv-ketel resetten. Niet iedere cv-ketel heeft deze knop, maar indien aanwezig zal de cv-ketel opnieuw opstarten. Het probleem is dan wellicht verholpen.
Heeft het flink gevroren de afgelopen tijd? Dan zijn de leidingen waarschijnlijk bevroren en zult u direct contact moeten opnemen met de storingsdienst.
klantenservice
24-uur service
HEEFT U EEN VRAAG OF WILT U EEN OFFERTE AANVRAGEN?

0487 – 525 005

Ons team staat graag klaar voor de beste service!